#ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ_2023

Καλοκαίρι 2023 – Αμοργός: Το αυθεντικό νησί των Κυκλάδων με θέα το απέραντο γαλάζιο

Στην καρδιά του αρχιπελάγους των Κυκλάδων στο Αιγαίο Πέλαγος,...

Ποιες χώρες στέλνουν τους λιγότερους και ποιες τους περισσότερους τουρίστες στην Ελλάδα

Η χώρα μας δέχεται τουρίστες από τουλάχιστον 60 χώρες...

Tα όμορφα χωριά της Τήνου

Μια διαδρομή στα πανέμορφα, παραδοσιακά τοπία της. Το νησί της...

Πώς δουλεύουν οι θετικές δηλώσεις;

Σύμφωνα με γνωστικούς νευροεπιστήμονες, το 95 % της εγκεφαλικής δραστηριότητας λαμβάνει χώρα πέραν του χώρου της συνειδητής επίγνωσής μας. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι οι καθημερινές μας εμπειρίες επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από ασυνείδητες πεποιθήσεις και συμπεριφορές. Έτσι, εάν θέλουμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας, πρέπει να αλλάξουμε αυτές τις ασυνείδητες πρακτικές. Και ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι διαμέσου της χρήσης των θετικών δηλώσεων, τόσο για τον εαυτό μας, όσο και, εν γένει, για τη ζωή.

Εάν είμαστε σε θέση να αποδεχθούμε ότι το υποσυνείδητο μας δεν είναι πάντα σύμμαχος με αυτό που θέλουμε για τον εαυτό μας, μπορούμε να εργαστούμε για την “επίλυση” τυχών κωλυμάτων μέσω της επαναλαμβανόμενης χρήσης των θετικών δηλώσεων. Ιδού ορισμένες ιδέες για το πως να δημιουργήσετε θετικές δηλώσεις που θα σας φέρουν πιο κοντά σε αυτό που επιθυμείτε.

Καταρχάς, είναι ζωτικής σημασίας να μπορείτε να προσέξετε και να παρατηρήσετε ποια τρέχοντα πρότυπα συμπεριφοράς δεν είναι σύμφωνα με τα συμφέροντά σας. Δεύτερον, προσπαθήσετε να είστε όσο το δυνατόν πιο σαφείς με τα κίνητρα που σας ωθούν σε κάθε νέα αλλαγή ή υιοθέτηση νέων μοτίβων. Και αυτό διότι, όταν προσανατολίζουμε τον νου μας στα κίνητρα, αισθανόμαστε, φυσικά, περισσότερο ενεργοποιημένοι. Έχετε, βέβαια, στον νου σας ότι η τυχαία επανάληψη οποιασδήποτε θετικής επιβεβαίωσης δεν αρκεί για να οδηγήσει σε σημαντικές αλλαγές.

Εάν θέλετε, λοιπόν, οι θετικές δηλώσεις που χρησιμοποιείτε για τον εαυτό σας να είναι επιτυχημένες, μπορείτε να μάθετε πώς να κατασκευάζετε δηλώσεις που είναι ευνοϊκές για τη ζωή σας. Λάβετε υπόψη αυτές τις συμβουλές κατά τη δημιουργία των θετικών σας δηλώσεων.

1. Οι θετικές δηλώσεις πρέπει να εκφωνούνται δυνατά και να επαναλαμβάνονται. Αυτό διότι, η επαναλαμβανόμενη ομιλία ενισχύει τις μαθησιακές μας διαδικασίες και αυξάνει την πιθανότητα το υποσυνείδητό μας να ακούσει πραγματικά το αίτημά μας.

2. Χρησιμοποιείτε πάντα παρόντα χρόνο όταν επαναλαμβάνετε θετικές δηλώσεις. Το υποσυνείδητο σκέφτεται απλοϊκά και ζει στο τώρα. Είναι δύσκολο γι’ αυτό να κατανοήσει έννοιες όπως “σύντομα” ή “αργότερα”. Το ίδιο ισχύει και για αφηρημένα επίθετα, όπως, για παράδειγμα, “καλύτερα” κλπ. Κρατήστε, λοιπόν, τις θετικές σας δηλώσεις όσο πιο απλές γίνεται.

3. Αποφύγετε τη χρήση αρνητικών τύπων στις θετικές σας δηλώσεις. Για παράδειγμα, εάν η θετική σας δήλωση είναι: “δεν είμαι πια άρρωστος”, το υποσυνείδητό σας μπορεί να επικεντρωθεί στο αρνητικό μόριο και να κατευθυνθεί προς την ιδέα να αρρωστήσετε!

4. Δημιουργήστε θετικές δηλώσεις που εστιάζουν στη λύση και όχι στο πρόβλημα. Μια δήλωση όπως: “έχω τελειώσει με τις τοξικές σχέσεις” δε θα έφερνε, μάλλον, το επιθυμητό αποτέλεσμα, γιατί, αντί να εστιάζει στις υγιείς σχέσεις, προσανατολίζεται στις “ανθυγιεινές”. Γι’ αυτό, η επιβεβαίωσή σας θα πρέπει να δηλώνει θετικές εμπειρίες, όπως: “χτίζω υγιείς και ισορροπημένες σχέσεις”.

5. Δημιουργήστε θετικές δηλώσεις που είναι συγκεκριμένες, απλές και άμεσες. Το υποσυνείδητό σας ξέρει πώς να επιτύχει αυτό που θέλετε, αλλά χρειάζεται κατεύθυνση και καθοδήγηση. Επαναλάβατε, λοιπόν, καθαρά και τακτικά: «είμαι υγιής και χαρούμενος/η»! Αυτή είναι μια απλή και σαφής θετική δήλωση.

Έγκυος στον 6ο μήνα η Χριστίνα Βραχάλη – Δείτε φώτο!

Η γνωστή αθλητικογράφος Χριστίνα Βραχάλη, είναι έγκυος, στον 6ο...

«DEOS Athens»: Η νέα άφιξη της πόλης με την καλύτερη θέα στην Αθήνα! (vid)

Η νέα άφιξη στην περιοχή των Αμπελοκήπων προκαλεί «Σοκ...

Το «post» της Μελίνας Νικολαΐδη με τον σύντροφο της στο ασανσέρ (pic)

Το κοινό στοιχέια της Μελίνας Νικολαΐδη με την μητέρα...

Η κόρη της Πάολα «σαρώνει» στο Instagram – Ίδια η μαμά της (ΦΩΤΟ)

Η αλλαγή στην εμφάνιση της 20χρονης και η ομοιότητα...

Έγκυος στον 6ο μήνα η Χριστίνα Βραχάλη – Δείτε φώτο!

Η γνωστή αθλητικογράφος Χριστίνα Βραχάλη, είναι έγκυος, στον 6ο μήνα και αναμένεται τον ερχόμενο Δεκέμβριο να περάσει τον χώρο του μαιευτηρίου για να φέρει...

«DEOS Athens»: Η νέα άφιξη της πόλης με την καλύτερη θέα στην Αθήνα! (vid)

Η νέα άφιξη στην περιοχή των Αμπελοκήπων προκαλεί «Σοκ και Δέος», με την πιο συγκλονιστική θέα στην πόλη! Πρόκειται για το απόλυτο «Sky line bar-restaurant»...

Το «post» της Μελίνας Νικολαΐδη με τον σύντροφο της στο ασανσέρ (pic)

Το κοινό στοιχέια της Μελίνας Νικολαΐδη με την μητέρα της Δέσποινα Βανδή. Η νεαρή Μελίνα εδώ και έναν χρόνο περίπου είναι μαζί με τον γυμναστή...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ