Το πιάτο αντιγραφής με την υπογραφή του καταξιωμένου σεφ Παύλου Κυριάκη.
Στη δεύτερη δοκιμασία, αυτή της αντιγραφής, οι τρεις σεφ και κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος υποδέχτηκαν στην κουζίνα του MasterChef 2023 τον καταξιωμένο σεφ Παύλο Κυριάκη, έναν από τους καλύτερους της γενιάς του, που ετοίμασε ένα πιάτο αντιγραφής υψηλών απαιτήσεων.
Φτιαξτε κι εσείς χριστόψαρο και χαβιάρι ποσέ σε ελαιόλαδο εσπεριδοειδών, κυδώνια, λάδι άγριο σέλινο, λευκά σπαράγγια κι αγκινάρες, beurre blanc αρωματισμένη με λεμόνι.
Χριστόψαρο:
Χριστόψαρο
Ψιλό αλάτι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Φιλετάρουμε το ψάρι. Ετοιμάζουμε μερίδες των 100 – 120 γρ.
- Τις βάζουμε σε ψιλό αλάτι για 5 λεπτά και μετά ξεπλένουμε με άφθονο νερό.
- Πριν το σερβίρισμα τις ποσάρουμε σε ελαιόλαδο (55-60c) για περίπου 5-6 λεπτά (ανάλογα το πάχος του ψαριού).
- Τσεκάρουμε με μια βελόνα το κέντρο του ψαριού για να δούμε τη θερμοκρασία του.