#ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ_2023

Που βρίσκεται η πιο επικίνδυνη παραλία της Ελλάδας;

Έχετε ακούσει ποτέ για την παραλία Νας στην Ικαρία; Η...

Τριήμερο στις μαγικές Σπέτσες: Υπέροχα νερά, παραλίες – όνειρο και φαγητό για καλοφαγάδες (vid)

Οι Σπέτσες, βλέπεις, είναι ο ιδανικός προορισμός αν θέλεις...

Κύθνος: 5 πανέμορφοι λόγοι για να την επισκεφτείς!

Τι μπορεί να δει κανείς στην όμορφη Κύθνο; Η γραφική...

Φυσικές θεραπείες για το άγχος και το στρες

Πολλοί άνθρωποι έχουν χρόνιο άγχος και στρες. Αντιμετωπίζουν συμπτώματα όπως νευρικότητα, διέγερση, ένταση και πόνο στο στήθος. Το άγχος είναι ένα από τα πιο κοινά προβλήματα ψυχικής υγείας. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, περισσότερο από το 18 τοις εκατό των ενηλίκων επηρεάζονται από αγχώδεις διαταραχές κάθε χρόνο.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια άλλη κατάσταση υγείας, όπως ο υπερδραστήριος θυρεοειδής, μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχή άγχους. Η λήψη ακριβούς διάγνωσης μπορεί να διασφαλίσει ότι ένα άτομο λαμβάνει την καλύτερη θεραπεία.

Φυσικές θεραπείες για το άγχος και το στρες

Οι φυσικές θεραπείες είναι γενικά ασφαλείς για χρήση παράλληλα με πιο συμβατικές ιατρικές θεραπείες. Ωστόσο, οι αλλαγές στη διατροφή και ορισμένα φυσικά συμπληρώματα μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο δράσης των φαρμάκων κατά του άγχους, οπότε είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν δοκιμάσετε αυτές τις λύσεις. Ο γιατρός μπορεί επίσης να είναι σε θέση να συστήσει άλλες φυσικές θεραπείες.

  • Άσκηση

Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία του άγχους. Μια ανασκόπηση του 2015 σε 12 τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές διαπίστωσε ότι η γυμναστική μπορεί να είναι θεραπευτική για το άγχος. Ωστόσο, το άρθρο προειδοποιούσε ότι μόνο η έρευνα υψηλότερης ποιότητας θα μπορούσε να καθορίσει πόσο αποτελεσματική είναι.

Η άσκηση μπορεί επίσης να βοηθήσει με το άγχος που προκαλείται από στρεσογόνες συνθήκες. Τα αποτελέσματα μιας μελέτης του 2016, για παράδειγμα, υποδηλώνουν ότι η άσκηση μπορεί να ωφελήσει τα άτομα με άγχος που σχετίζεται με τη διακοπή του καπνίσματος.

  • Διαλογισμός

Ο διαλογισμός μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση των αγχωτικών σκέψεων, καθιστώντας ευκολότερη τη διαχείριση του άγχους. Ειδικότερα, ο διαλογισμός που βασίζεται στην ενσυναίσθηση είναι όλο και πιο δημοφιλής στο θεραπευτικό πλαίσιο. Μια μετα-αναλυτική ανασκόπηση του 2010 δεικνύει ότι μπορεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός για άτομα με διαταραχές που σχετίζονται με τη διάθεση και το άγχος.

  • Ασκήσεις χαλάρωσης

Μερικοί άνθρωποι σφίγγουν ασυναίσθητα τους μύες και το σαγόνι ως απάντηση στο άγχος. Οι προοδευτικές ασκήσεις χαλάρωσης μπορούν να βοηθήσουν. Προσπαθήστε να ξαπλώσετε σε μια άνετη θέση και να χαλαρώσετε σταδιακά κάθε μυϊκή ομάδα, ξεκινώντας από τα δάχτυλα των ποδιών και δουλεύοντας μέχρι τους ώμους και το σαγόνι.

  • Γραφή

Η εύρεση ενός τρόπου έκφρασης του άγχους μπορεί να το κάνει πιο διαχειρίσιμο. Ορισμένες έρευνες υποδεικνύουν ότι η καταγραφή ημερολογίου και άλλες μορφές γραφής μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν καλύτερα το στρες. Μια μελέτη του 2016, για παράδειγμα, διεπίστωσε ότι η δημιουργική γραφή μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά και τους εφήβους να διαχειριστούν το άγχος τους.

Έγκυος στον 6ο μήνα η Χριστίνα Βραχάλη – Δείτε φώτο!

Η γνωστή αθλητικογράφος Χριστίνα Βραχάλη, είναι έγκυος, στον 6ο...

«DEOS Athens»: Η νέα άφιξη της πόλης με την καλύτερη θέα στην Αθήνα! (vid)

Η νέα άφιξη στην περιοχή των Αμπελοκήπων προκαλεί «Σοκ...

Το «post» της Μελίνας Νικολαΐδη με τον σύντροφο της στο ασανσέρ (pic)

Το κοινό στοιχέια της Μελίνας Νικολαΐδη με την μητέρα...

Η κόρη της Πάολα «σαρώνει» στο Instagram – Ίδια η μαμά της (ΦΩΤΟ)

Η αλλαγή στην εμφάνιση της 20χρονης και η ομοιότητα...

Έγκυος στον 6ο μήνα η Χριστίνα Βραχάλη – Δείτε φώτο!

Η γνωστή αθλητικογράφος Χριστίνα Βραχάλη, είναι έγκυος, στον 6ο μήνα και αναμένεται τον ερχόμενο Δεκέμβριο να περάσει τον χώρο του μαιευτηρίου για να φέρει...

«DEOS Athens»: Η νέα άφιξη της πόλης με την καλύτερη θέα στην Αθήνα! (vid)

Η νέα άφιξη στην περιοχή των Αμπελοκήπων προκαλεί «Σοκ και Δέος», με την πιο συγκλονιστική θέα στην πόλη! Πρόκειται για το απόλυτο «Sky line bar-restaurant»...

Το «post» της Μελίνας Νικολαΐδη με τον σύντροφο της στο ασανσέρ (pic)

Το κοινό στοιχέια της Μελίνας Νικολαΐδη με την μητέρα της Δέσποινα Βανδή. Η νεαρή Μελίνα εδώ και έναν χρόνο περίπου είναι μαζί με τον γυμναστή...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ