Ένα δροσερό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας, με μόλις 90-120 kcal.
Δροσερό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας με λίγες θερμίδες, το σορμπέ από φρούτα εποχής αποτελεί την ιδανική επιλογή για όλους όσοι προσέχουν τη σιλουέτα τους, αφού χορταίνει, χωρίς να παχαίνει…
Πώς λοιπόν θα φτιάξουμε σπιτικό παγωτό σορμπέ φράουλα; Η διαδικασία είναι απλή:
Υλικά
1 κιλό πλυμμένες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες, φράουλες.
1/4 έως 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη (ξεκινάμε με το 1/4 του φλιτζανιού και προσθέτουμε ανάλογα με το πόσο γλυκό το επιθυμούμε).
1 φλιτζάνι νερό.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τις φράουλες και την ζάχαρη (ή το μέλι) σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά. Αυτό επιτρέπει στην ζάχαρη, ή το μέλι, αν χρησιμοποιήσουμε, να αντλήσει τους χυμούς και τις γεύσεις από τις φράουλες.
Ρίχνουμε τις φράουλες στο μπλέντερ και τις ανακατεύουμε, προσθέτοντας 1 φλιτζάνι νερό.
Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε την επιθυμητή υφή.
Ρίχνουμε το μείγμα σε καλούπια παγωτού και το τοποθετούμε στην κατάψυξη, μέχρι να αποκτήσει στερεά μορφή.